Hart-vormig Kroatisch eiland 'ontdekt' door Google Earth

Sommige eilanden in Kroatie staan te koop. Eén eiland specifiek heeft tot nu toe elk bod tot koop weerstaan van eccentrieke, en romantische, Millionaires. Dit perfecte hart-vorm van dit eiland werd wereldkundig gemaakt doordat het helder op Google Earth verscheen, en werd direct een hit bij stellen vanuit de hele wereld.


Het 10 hectare grote eilandje Galesnjak, werd plotseling wereldberoemd toen de ongewone vorm zichtbaar werd op Google Earth. Zelfs de eigenaar, Vlado Juresko , had nooit beseft hoe perfect hartvormig eiland voor de Kroatische kust was, totdat hij werd overspoeld met verzoeken van stelletjes om daar verblijven. Het lijkt erop dat veel liefhebbers uit de hele wereld het onbewoonde eiland - nu bekend als 'Lovers 'Island' – beschouwen als de ideale plek voor een romantische Valentijnsdag . Juresko zei: " We hebben altijd al gedacht dat het een beetje op een hart leek, maar nooit dat het zo een perfecte vorm had.

Sinds het op Google Earth verscheen lijkt iedereen er te willen verblijven. Het eiland is gelegen in Zadarski Kanal tussen Zadar en het eiland Pasman. Met zonnig weer wat al in Februari begint, en een wet die bepaalt dat alle kust publiek bezit is, worden ook dit jaar weer veel verliefde bezoekers verwacht op Valentijnsdag.


No comments:

Post a Comment

write your views